Speurtocht / wandeling door de buurt

Deze speurtocht heeft tot doel om de leerlingen in contact te brengen met een deel van de Joodse geschiedenis van de buurt rond de school, en ook met de geschiedenis van de school in de periode van 1940 – 1945. De wandeling duurt ongeveer een uur, afhankelijk van hoe lang er wordt stilgestaan bij de verschillende objecten. Dit extra venster is gericht op groep 8 en sluit aan op de lessen over de 2e Wereldoorlog.

Deze wandeling heeft drie versies die in lengte variëren, en wanneer deze van te voren wordt doorgelezen kan voor de gewenste versie gekozen worden.  De verschillende objecten zijn voorzien van een hyperlink en wanneer er bij een internetverbinding op geklikt wordt gaat men direct door naar de betreffende pagina van de website www.joodsamsterdam.nl, de bij deze wandeling behorende website.

De wandeling is op twee manieren opgeslagen op deze site, als een word-bestand (zodat men die nog kan aanpassen) en als een pdf-bestand.

De wandeling is ook te lopen met Android-telefoons en Iphones, via de App van 7 Scenes.  De instructie hiervoor staat op deze pagina.

De nieuwste versie van de wandeling is via deze link na te lezen/downloaden.

© joodsamsterdam.nl en bmwd|educatieve dienstverlening. De speurtocht mag voor educatieve doeleinden worden gebruikt door de ASVO.